Bott Frigyes
Vinárstvo obrába takmer desať hektárov vinohradov na juhu Slovenska, na Pohroní, v nadmorskej výške 250 m. Táto historická vinohradnícka oblasť sa nachádza na južnej strane mužlianskych kopcov v geografickom centre trojuholníka, ktorý uzatvára Hron a Dunaj, kedysi patrila pod ostrihomskú baziliku. Pôda je vulkanického pôvodu s vysokým obsahom vápna, bohatá na minerály. Dávnou túžbou vinárstva je, aby sa podarilo navrátiť úspechy starých čias v Pohronskej oblasti, a aby táto oblasť bola v súlade so svojimi danosťami dobre prosperujúcou vinárskou oblasťou, resp. ešte viac: aby územie stretnutia troch riek, Hrona, Dunaja a Ipľa bolo turistickým mikroregiónom. K tomu je nevyhnutné, aby sa popri vínach vybudovala gastro-kultúra a turizmus, ktorý využíva miestne suroviny a miestnu pracovnú silu a vychádza z miestnych tradícií. Vínami chcú napomáhať tomu, aby ich vinársku oblasť, v širšom poňatí Strednú Európu čím skôr objavili nároční konzumenti vína z celého sveta. Preto pestujú hrozno s prihliadnutím na bio dynamiku. Vína vyrábajú tradičným spôsobom bez prídavných látok, spontánnym kvasením v drevených sudoch a amforách, s následným zretím na kaloch. Väčšiu časť vín plnia do fliaš bez filtrácie, pridaním minimálneho množstva síry. Cieľom je, aby vínami, ktoré sú vyrábané s minimálnym zasahovaním do výroby, podľa najlepších aktuálnych vedomostí, sprostredkovali mužliansky teroir, ktorý má výnimočné danosti. Prírode blízke naturálne víno nie je ničím iným, ako súhrnom mnohých drobných, čistých, jasných momentov – aj v kombinácii s hroznom, aj s vínnou pivnicou. Veľký dôraz kladú na tradičné odrody, ktorými sú Furmint, Lipovina, Juhfark, Frankovka modrá a Kadarkaa. Zo svetových odrôd Rýnsky rizling a Pinot noir.